Reisebrev fra Tour de ski (Barents)

Post date: Apr 3, 2011 1:50:44 PM

Rune Strømholt var så heldig at han fikk være med på Tour de Barents, her kommer et reisebrev:

Tour de ski gikk sånn passe greit, var en fantastisk opplevelse og veldig tungt!

Dag 1 var det 12 km klassisk. Jeg slet litt med dårlig feste, og havnet litt lenger bak enn jeg hadde håpet på, kroppen kjentes sånn passe grei ut. Vinneren i junior denne dagen, Iivo Niskanen fra Finland, var suveren, vant med over 1.30 og kunne hevdet seg godt i senior klassen. Han hadde beste rundetid av alle på første runde! Løypene var ganske harde og gode, og farten dermed ganske stor. Været var helt fantastisk, varmt og sol :)

Dag 2 var 15 km skate, det gikk heller ikke så bra denne dagen, var ikke oppmerksom nok i start og havnet bakerst i feltet og klarte derfor ikke  være med der jeg håpet. Denne gangen var det jevnere i tet, men vinneren fra dag en vant igjen. Løypene var veldig løse denne dagen og det var veldig vanskelig å gå på ski, man fikk nesten ikke skjøvet fra med armer og ben. Været var bra, det var varmt og overskyet

Dag 3 var hviledag

Dag 4 var sprint. Vinneren var Igjen Iivo Niskanen, også denne gangen suveren, vant med 15 sek på 2. plass, og 20 sek på 3. plass i prologen og vant Heatene lekent. Han hadde også vunnet seniorklassen med 10 sekunder og slo kjente navn som Mathias Strandvall, John Kristian Dahl og Maurice Manificat! Det skal sies at seniorene hadde dårligere forhold når de gikk. Med meg gikk det bra, jeg følte gikk en bra sprint, men var et stykke bak den suveren vinner. Været var denne dagen også veldig bra, varmt og knallsol!

Dag 5 gikk vi jaktstart 3 ganger en 4.4 km lang runde, hvor vi i hver runde gikk opp en 700-800 m lang slalombakke! Jeg startet bak i fellesstarten sammen med de fleste andre, vinneren ledet med så mye at det var vare 4 som ikke startet i fellesstarten. Jeg klarte igjen å være alt for dårlig i starten og havnet bakerst igjen.. Opp slalombakken var det umulig å gå forbi så når han forran meg slapp klarte jeg ikke å gå forbi, dette gjorde at jeg mistet gruppen tidlig. Følte jeg gikk fort opp bakken de andre gangene, og skulle klart å holde følge med noen i den gruppen jeg måtte slippe. Vinneren var igjen Niskanen, andre plassen gikk til en annen finne, mens tredjeplassen sammenlagt gikk til Daniel Skjønsfjell etter en spurtduell med Will Wicherski. Været var også denne dagen helt fantastisk, knallsol og varmt!

Alt i alt var det en veldig bra opplevelse, men litt misfornøyd med løpene. Veldig artig å få gå mot så gode skiløpere fra andre land, og spesielt når det var så mange kjente seniorer som stilte i seniorklassen. Anbefaler at dette er noe flere i skiklubben burde gjøre til neste år, for det var en veldig stor og lærerik opplevelse! Spesielt bra å gå noe slikt i slutten av sesongen for å holde trykket oppe, føler absolutt jeg har hatt utbytte av dette.